Inschrijvingen schooljaar 2024-2025

Inschrijvingen schooljaar 2024-2025

Algemene informatie

Sinds een aantal schooljaren maakt onze school deel uit van het Lokaal Overlegplatform Tienen. Dit betekent dat inschrijvingen voor het schooljaar 2024-2025 via een centraal aanmeldingssysteem zullen gebeuren.

Alle basisscholen uit LOP Tienen melden aan. De basisscholen van Hoegaarden (GBS en Mariadal) melden mee aan via het aanmeldingssysteem van Tienen.

We hanteren het principe van aanmelden en inschrijven volgens de criteria schoolkeuze en afstand (domicilieadres – school).

De voorrangsperiodes voor broer/zus en kinderen van personeel worden samengenomen. Geen enkele van deze leerlingen wordt geweigerd op basis van capaciteit.

Er wordt een aparte aanmeldings- en inschrijvingsperiode voorzien voor alle kinderen die niet behoren tot de voorrangsgroepen. De voorrangsgroepen broers/zussen en kinderen van personeel krijgen in deze periode geen voorrang meer.

Binnenkort ontvangen alle ouders hier meer informatie over.

Capaciteitsbepaling:

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2024-2025 werken we opnieuw met een capaciteitsbepaling om het leerlingenaantal beheersbaar te houden en om op die manier de kwaliteit van ons onderwijs te blijven garanderen. In samenspraak met het schoolbestuur werd de maximumcapaciteit voor onze school als volgt bepaald:

Beschikbare plaatsen:

Hieronder een voorlopig overzicht van de vrije plaatsen in schooljaar 2024-2025:

Aanmeldsysteem:

Gaat je kind voor het eerst naar school? Zoek je een nieuwe school voor je kind?

  • Ga naar naarschoolintienen.be en meld je kind aan tussen 27 februari 2024 (11u.) en 19 maart 2024 (16u.).
  • Op 15 april 2024 krijg je een mail en/of brief over de school waar je mag inschrijven.
  • Maak een afspraak met de school en schrijf je kind in tussen 22 april 2024 en 13 mei 2024.
  • Opgelet! Ben je vergeten aan te melden of was je te laat om aan te melden? Vanaf 23 mei 2024 kan je vrij inschrijven in de scholen waar nog plaats is.

Info? Vragen?

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om ons te mailen of te bellen. Meer informatie kan u steeds verkrijgen bij mevrouw Erika Tritsmans: 016/76.87.81 of erika.tritsmans@gbshoegaarden.be